Goedkope traprenovatie

Het uitvoeren van een traprenovatie hoeft lang niet altijd gepaard te gaan met een aanzienlijke kostprijs, in tegendeel. Veel mensen denken dat hun oude trap renoveren steevast handenvol geld moet kosten, maar het kan ook anders. Vooraleer we dit artikel echt beginnen is het belangrijk om te weten dat het kostenplaatje van een traprenovatie bestaat uit twee verschillende delen. In eerste instantie is er namelijk de kostprijs van het materiaal, maar daarnaast is er ook het uurtarief dat in rekening wordt gebracht door het bedrijf dat de renovatie uitvoert. Om een echt goedkope traprenovatie uit te kunnen voeren is het dan ook altijd belangrijk om goed rekening te houden met beide kosten.

Kostprijs van het materiaal

Een echt goedkope traprenovatie uitvoeren kan alleen maar wanneer u voldoende rekening houdt met het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. De voordeligste materialen zijn doorgaans tapijt en hout. Een stalen trap is dan weer vrij duur en ook de kostprijs van een betonlook trap kan hoger uitvallen dan u in eerste instantie zou verwachten. Kurk is eveneens een duurzaam materiaal welke eenvoudig te onderhouden valt, maar moet het ook vaak op vlak van kostprijs afleggen ten opzichte van bijvoorbeeld tapijt. Goed het prijskaartje van de verschillende materialen vergelijken is dan ook van cruciaal belang wanneer u, uzelf wenst te verzekeren van een echt goedkope traprenovatie.

Zelf renoveren of uitbesteden?

Tot slot zult u bij het opvragen van verschillende offertes opmerken dat het uurtarief niet alleen vrij hoog ligt (minimaal 30 euro per uur), daarnaast kan deze aanzienlijke verschillen vertonen tussen de diverse bedrijven die er op de markt zijn terug te vinden. U kunt wat dit betreft dan ook op twee verschillende manieren besparen. Wanneer u het niet ziet zitten om de renovatie zelf te doen kan het uitvoeren van een vergelijking er in ieder geval voor zorgen dat u gebruik kunt maken van een zo voordelig mogelijk uurtarief. Bent u wel een handige Harry, dan kunt u de renovatie ook zelf uitvoeren. Op die manier kunt u vaak ettelijke honderden euro’s besparen waardoor uw traprenovatie echt goedkoop wordt.