Hout linoleum

U kunt er bij het uitvoeren van een traprenovatie tegenwoordig probleemloos voor kiezen om gebruik te maken van linoleum. U kunt dit materiaal in verschillende motieven en kleuren laten plaatsen waardoor het goed tot haar recht kan komen in ieder interieur. Wanneer u er voor kiest om voor uw traprenovatie gebruik te maken van linoleum bestaat de kans dat de kleur in eerste instantie een beetje afwijkt van het ontwerp. Dit kan worden veroorzaakt door de aanwezigheid van nog wat lijnolie. Deze zal echter na verloop van tijd komen te verdwijnen waardoor de kleur perfect zal weten te voldoen aan uw verwachtingen.

Voordelen van een linoleum trapbedekking

Indien u er bij het uitvoeren van een traprenovatie voor kiest om gebruik te maken van een trapbedekking van linoleum kunt u rekenen op verschillende interessante voordelen, namelijk:

  • Linoleum is goedkoop waardoor de kostprijs van de traprenovatie aanzienlijk kan worden beperkt.
  • Ideaal voor mensen die te maken hebben met allergieën.
  • Linoleum is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties en daardoor perfect te personaliseren.
  • Geluiddempende werking.

Weet u bovenstaande voordelen wel te waarderen en is het voor u bijzonder belangrijk om het kostenplaatje van uw traprenovatie zoveel mogelijk te beperken? Dan is kiezen voor linoleum alvast beslist een interessante keuze.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Hout linoleum gebruiken bij traprenovatie brengt niet alleen voordelen met zich mee. In het merendeel van de gevallen wordt van dit type trapbekleding dan ook uitsluitend gebruik gemaakt bij kantoren of bedrijven. Dit is vooral te wijten aan het feit dat er snel kleine beschadigingen kunnen optreden en dat het materiaal ook vrij snel vuil wordt. Tel daar ook nog eens bij op dat linoleum niet geheel vochtbestendig is en dit zijn toch een aantal nadelen waar u bij het uitvoeren van traprenovatie toch maar beter rekening mee kunt houden.