Laminaat

Vroeger werd laminaat eerder zelden gebruikt bij het uitvoeren van traprenovatie. Tegenwoordig is dat een compleet ander verhaal. Door de jaren heen zijn meer mensen de typische, stijlvolle uitstraling van laminaat beter gaan waarderen en ook het scherpe kostenplaatje spreekt uiteraard steeds meer gezinnen aan. Wanneer u eveneens beslist om over te gaan tot de aankoop van laminaat voor het uitvoeren van een traprenovatie dient u wel steeds rekening te houden met een verschil in dikte voor wat de toplaag betreft. We zetten graag even alle voor- en nadelen van dit interessante materiaal voor u op een rijtje.

Bijzondere kenmerken van laminaat

Steeds vaker wordt er bij het uitvoeren van traprenovatie voor gekozen om gebruik te maken van laminaat. Hier zijn meerdere goede redenen voor aan te halen die we graag even voor u op een rijtje zetten:

  • Laminaat is vrij goedkoop
  • Het is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren
  • Laminaat is zeer eenvoudig te onderhouden
  • Het is een slijtvast materiaal en daardoor bijzonder duurzaam

Kiezen voor het gebruik van laminaat bij het uitvoeren van traprenovatie zorgt er dan ook niet alleen voor dat u kunt genieten van een echt mooi uitziende, strakke trap, daarnaast kunt u er zeker van zijn dat u er heel wat jaren plezier van zult ondervinden.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Bovenstaande voordelen zullen voor veel mensen als muziek in de oren klinken, maar zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van laminaat? Hoe prachtig dit materiaal er op een trap ook uit ziet, er dient inderdaad rekening te worden gehouden met twee opvallende nadelen. In eerste instantie is het namelijk zo dat laminaat meer dan eender welk ander materiaal op professionele wijze moet worden gelegd. Is dat niet het geval, dan kunnen er namelijk kraken ontstaan. Deze kraken zijn bijzonder lastig te herstellen en daarvoor ook vrij duur. Omwille van deze reden wordt het dan ook afgeraden voor doe-het-zelvers om voor dit type materiaal te kiezen.