Materialen/vloerbekledingen traprenovatie

Indien u van plan bent om traprenovatie uit te voeren zult u in eerste instantie de nodige aandacht willen schenken aan de keuze van de materialen waar gebruik van zal worden gemaakt. Op dit vlak beschikt u immers over een aardige keuze uit een ruim aanbod aan mogelijkheden. Denk hierbij niet alleen aan klassiekers zoals tapijt en hout, maar ook aan staal of misschien is laminaat wel meer iets voor u? Wij zetten de belangrijkste materialen en hun voordelen alvast graag even voor u op een rijtje.

Hout, een populaire keuze

Hoewel er in een modern interieur vandaag de dag steeds vaker wordt gekozen voor een trap uit staal kunnen we toch niet anders dan te stellen dat hout vandaag de dag veruit de populairste trapbekleding vormt. Dit is ook niet zo vreemd, want aan het gebruik van hout zijn verschillende niet onbelangrijke voordelen verbonden. We zetten ze graag even voor u op een rijtje:

  • Hout is bijzonder duurzaam waardoor u niet snel opnieuw zult moeten renoveren.
  • Door hout te voorzien van antislip worden alle potentiële risico’s in de kiem gesmoord.
  • Hout valt perfect te personaliseren waardoor uw trap er precies naar wens zal komen uit te zien.
  • Een houten trap vergt een zeer beperkt onderhoud dat ook nog eens erg eenvoudig is uit te voeren.

Voordelige traprenovatie met tapijt

Vroeger werd er bij het plaatsen van een trap veelvuldig gekozen voor tapijt. De reden voor deze keuze was niet ver te zoeken. Mensen vonden dat het tapijt comfortabel was om op te lopen, het was gezellig en daarnaast was het ook nog eens bijzonder voordelig. Al deze voordelen gelden vandaag de dag in principe nog steeds, alleen lijkt een trapbekleding met tapijt een beetje voorbijgestreefd. U vindt dit type trapbekleding vandaag de dag dan ook alleen nog maar in klassiek getinte interieurs terug en daarnaast kunnen we ons vragen stellen bij het hygiënische aspect. In vergelijking met de andere materialen waar bij traprenovatie gebruik van kan worden gemaakt vergt tapijt immers het meeste onderhoud en dat terwijl de reiniging niet altijd even efficiënt kan gebeuren.