Opties traprenovatie

Wanneer u er voor kiest om uw trap even grondig onder handen te nemen door middel van een renovatie kunt u op dat vlak rekening houden met verschillende opties. De belangrijkste opties zijn wat dat betreft:

  • Het realiseren van een balustrade of trapleuning
  • Het aanbrengen van verlichting
  • Het plaatsen van antislip waardoor slipgevaar kan worden voorkomen
  • Het plaatsen van trapwangen

Bovenstaande opties voor traprenovatie mogen dan geen absolute verplichting vormen, toch kunnen ze er wel degelijk voor zorgen dat het gebruiksgemak van uw trap aanzienlijk wordt verbeterd.

Balustrade of trapleuning

Het doorvoeren van een traprenovatie brengt, vooral op latere leeftijd ook het plaatsen van een balustrade of trapleuning met zich mee. Veel mensen die er in eerste instantie niet voor kozen om dergelijke opties te installeren keren daar later op terug. Naarmate men ouder wordt is het namelijk niet zo eenvoudig meer om continue de trap op en af te lopen zonder houvast. Het plaatsen van een balustrade of een trapleuning brengt een kleine extra kost met zich mee terwijl het, het comfort voor u als inwoner van het huis aanzienlijk kan verbeteren.

Verlichting en antislip

Tot slot kiezen steeds meer mensen er voor om bij het uitvoeren van traprenovatie verlichting te voorzien. Deze verlichting zorgt er niet alleen voor dat het gebruik van de trap veiliger wordt, daarnaast kan ze ook nog eens een geheel uniek effect creëren. Door gebruik te maken van gekleurde verlichting kunt u bijvoorbeeld een mooie, warme gloed verwezenlijken die een meerwaarde zal betekenen voor uw trap en interieur.

Sta er als laatste ook nog eens goed bij stil of uw trap wel voldoende veilig is. Zoals eerder reeds aangegeven kan het plaatsen van een balustrade of een trapleuning de veiligheid verhogen, maar ook anti-slip kan noodzakelijk zijn. Bepaalde materialen, waaronder hout kunnen immers slipgevaar met zich meebrengen. Door het aanbrengen van speciale strips kan dit risico evenwel op voordelige wijze worden ingeperkt.

Bekijk ook: dakkapel prijzen en aanbouw prijzen.