Trap

renoveren?

Uw trap renoveren kan uw hal een mooie nieuwe uitstraling geven. Op traprenovatieadviseur.nl leest u meer informatie over traprenovatie en de kosten ervan. Vergelijk daarnaast 6 trapspecialisten uit uw regio en bespaar 30% op de kosten!

Vergelijk offertes Bespaar geld

Prijzen traprenovatie

Bij het renoveren van uw trap hangt de prijs af van vele factoren. Dus om de exacte kosten in te schatten is niet altijd even gemakkelijk. Daarom werkt men meestal met indicatieve prijzen en kosten. De verschillende trap soorten, het aantal treden en de keuze van het materiaal spelen ook een rol bij de prijs indicatie.

Verschillende materialen

De prijzen van de traprenovatie hangen ook af van het type trap, zo zijn de open trappen iets goedkoper ten opzichte van de gesloten trappen evenals rechte trappen ten op zichtte van de wentel trappen. Hieronder een indicatie van de prijzen gebaseerd op materiaal en type trap.

Materiaal Open trap Gesloten trap
Laminaat ± €1500 ± €2500
PVC ± €1750 ± €2750
Tapijt ± €1000 ± €1500

 

Hoe wordt de prijs bepaald?

De prijs van traprenovatie wordt op verschillende manieren bepaald, zo kan de vorm van de trap een rol spelen. Een wentel trap vergt veel meer renovatie werk dan een rechte trap dus zul je ook meer kosten aan kwijt zijn. Maar ook het materiaal van de treden spelen bij het bepalen van de traprenovatie prijs een rol, eiken hout en laminaat zijn duurder dan gewoon tapijt of linoleum. Een ander factor waar ook rekening mee gehouden moet worden is het aantal treden van de trap. Een trap met meer dan 14 traptreden heeft een hogere renovatie prijs dan een trap met minder treden.

Een ander belangrijke factor voor de prijsbepaling van uw traprenovatie is exclusieve afwerking. Hiermee wordt bedoeld, het plaatsen van een mooie balustrade of leuning. Het plaatsen van LED lampjes in of onder de traptreden en het aanbrengen van trap wangen is allemaal extra werk waar u ook extra voor zal moeten betalen. Laat u daarom goed informeren zodat u weet waarvoor u betaald. Bron: traprenovatie prijzen.