Soorten trappen

Door de jaren heen zijn er op de markt heel veel verschillende soorten trappen verschenen. Daar waar u vroeger slechts een keuze had uit een beperkt aantal mogelijkheden is dat vandaag de dag niet langer het geval. Het ruime aanbod aan soorten trappen brengt wel een interessant voordeel met zich. In tegenstelling tot vroeger is het namelijk tegenwoordig perfect mogelijk om te kiezen voor een trap die perfect al uw verwachtingen zal weten in te lossen. Heeft u er nog geen idee van welke van de verschillende soorten trappen op de markt te kopen? Wij zetten graag enkele van de populairste mogelijkheden voor u op een rijtje.

Diverse constructies

Wanneer we de verschillende soorten trappen onder de loep gaan nemen stellen we vast dat er diverse constructies op de markt terug te vinden zijn. We onderscheiden daarbij met name:

  • De open trap die niet is voorzien van stootborden
  • Een dichte trap die aldus wel is voorzien van stootborden
  • Een rechte- of een steektrap die beschikt over een rechte looplijn
  • Een trap met een onder- of bovenkwart
  • Een trap met twee kwarten

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende constructies die er op vlak van trappen op de markt terug te vinden zijn. Probeer in eerste instantie altijd op voorhand voor uzelf uit te maken welke van de verschillende soorten trappen uw voorkeur wegdraagt.

Wenteltrap, bijzonder, maar duur

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig ook voor om gebruik te maken van een zogenaamde wenteltrap. Op het eerste zicht lijkt een dergelijke trap natuurlijk zeer bijzonder waardoor ze een meerwaarde kan betekenen voor uw interieur, maar gezien de constructie is een dergelijke trap vaak alles behalve goedkoop. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat, wanneer u bijvoorbeeld ooit een traplift wenst te installeren, dit niet mogelijk of in ieder geval bijzonder lastig en duur zal zijn. Denk er dan ook steeds goed over na vooraleer te kiezen voor een wenteltrap.