Tapijt

Tapijt vormt sinds jaar en dag een uitermate populaire bekleding voor een trap. Sterker nog, toen er vroeger een trap werd gebouwd bestond deze in meer dan 90 procent van de gevallen uit een bekleding van tapijt. Door de jaren heen heeft deze bekleding echter een beetje aan populariteit moeten inboeten. De houten trapbekleding werd in sneltempo populair en ook andere materialen namen hun deel van de koek. Dit alles neemt niet weg dat het ook vandaag de dag nog steeds mogelijk is om uw trap te voorzien van een bekleding van tapijt. We zetten alvast graag even voor u de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen van tapijt

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de voordelen die een trapbekleding van tapijt met zich meebrengt. Hoe we het namelijk ook draaien of keren, wanneer u met blote voeten over een trap loopt is een trapbekleding van tapijt veruit het meest comfortabel. U krijgt niet te maken met een hard oppervlak en het tapijt heeft altijd aangenaam warm. Daar komt verder ook nog eens bij dat de kostprijs van een trapbekleding uit tapijt veel voordeliger is dan wanneer u kiest voor bijvoorbeeld hout of staal. Ook voor mensen die met een beperkt budget traprenovatie wensen uit te laten voeren is tapijt dan ook een uitstekende keuze.

Nadelen van tapijt

Bovenstaande voordelen zijn uiteraard stuk voor stuk zeer interessant, maar zijn er ook nadelen verbonden aan trapbekleding van tapijt? Absoluut. In eerste instantie moet het bijvoorbeeld gezegd dat dit type trapbekleding vooral tot haar recht komt in een klassiek interieur. Daar komt verder ook bij dat het onderhoud van dergelijke bekleding doorgaans net iets minder voor de hand liggend is in vergelijking met hout, staal of een ander materiaal. Kunt u hier mee leven en bent u vooral op zoek naar een comfortabele bekleding voor uw trap? In dat geval is tapijt ook vandaag de dag nog steeds een interessante keuze.