Trap bekleden

De vaakst voorkomende vorm van traprenovatie heeft betrekking tot het aanbrengen van een nieuwe bekleding. Een trap bekleden kan door de jaren heen noodzakelijk worden omdat de aanwezige bekleding sporen van slijtage is gaan vertonen. In het geval van tapijt kan dat er bijvoorbeeld voor zorgen dat delen los zijn komen te zitten met alle mogelijke risico’s van dien. Is uw trap door de jaren heen omwille van slijtage een stuk minder veilig geworden en wilt u daar graag iets aan doen zonder al te hoge kosten? In dat geval is het opnieuw bekleden van uw trap ongetwijfeld een interessante keuze.

Verschillende soorten materialen

Tijdens het uitvoeren van een traprenovatie is het steevast mogelijk om een keuze te maken uit verschillende materialen. Enkele van de populairste materialen zijn wat dat betreft:

  • Hout
  • Staal
  • Laminaat
  • Tapijt

U dient er rekening mee te houden dat de keuze van het materiaal grotendeels van invloed zal zijn op het prijskaartje dat u voor de traprenovatie zult moeten betalen. Het spreekt wat dat betreft bijvoorbeeld voor zich dat een houten trapbekleding aanzienlijk duurder zal zijn dan één van tapijt. Daar staat dan echter wel weer tegenover dat deze laatste een stuk minder duurzaam is waardoor u ze sneller zult moeten vervangen.

Materiaal afstemmen op de stijl van het interieur

Vooraleer een definitieve keuze te maken op vlak van het materiaal waarmee u, uw trap gaat bekleden kan het geen kwaad om even de nodige aandacht te schenken aan uw interieur. Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar in principe is het noodzakelijk om het type materiaal af te stemmen op de uitstraling van uw interieur. Alleen op deze manier zorgt u er voor dat uw trap probleemloos in de stijl van uw woning wordt geïntegreerd en dat met een minimum aan kosten.