Traplift

Wanneer mensen een bepaalde leeftijd hebben bereikt kan het niet meer zo voor de hand liggend zijn om zomaar de trap op en af te lopen. Het plaatsen van een balustrade of een speciale leuning kan wat dat betreft op het eerste zicht een oplossing bieden, maar mensen die slecht te been zijn zullen er toch op termijn voor willen kiezen om gebruik te maken van een traplift. Een dergelijke lift is te plaatsen op nagenoeg iedere trap en zorgt er voor dat u gewoon in het stoeltje plaats kunt nemen waarna u naar boven of beneden van de trap wordt gebracht. Bent u eveneens geïnteresseerd om bij het uitvoeren van uw traprenovatie een traplift te installeren? In dat geval zetten we graag even alle mogelijkheden voor u op een rijtje.

Wat is een traplift precies?

Wanneer we het systeem van een traplift van naderbij gaan bekijken stellen we vast dat deze uit verschillende onderdelen bestaat. We onderscheiden wat dat betreft de rail, een motor alsook een stoel. De rail wordt langs de trap omhoog aangebracht waarna de stoel er op wordt gemonteerd. Het is uiteindelijk wel de motor die er voor moet zorgen dat er voldoende stuwkracht op de rail wordt gezet om het stoeltje omhoog of omlaag te bewegen. De stoel wordt tot slot steeds zijwaarts op de rail gemonteerd waardoor ook met name hoeken in een trap geen probleem vormen.

Hoeveel kost een traplift?

Het prijskaartje waar u rekening mee dient te houden bij een traplift is sterk afhankelijk van verschillende factoren. We onderscheiden in ieder geval de kostprijs van een rechte trap en die van een trap die beschikt over een bocht. In principe kunt u voor een traplift bij een rechte trap rekening houden met een prijskaartje van minimaal 2.500 euro. Beschikt u over een trap met een bocht? In dat geval kan het kostenplaatje stevig oplopen tot een maximum van zomaar even 9.000 euro. Het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven is in ieder geval absoluut aan te raden wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u uiteindelijk zult kiezen voor een echt voordelige traplift.