Zelf trap renoveren of laten doen?

Indien u, uw trap wenst te renoveren beschikt u over twee verschillende mogelijkheden. U kunt er namelijk voor kiezen om de traprenovatie uit te besteden of u kunt zelf de handen uit de mouwen steken. In het eerste geval spreekt het voor zich dat de kostprijs waar u rekening mee zult moeten houden aanzienlijk hoger zal komen te liggen. U betaalt dan namelijk niet alleen voor de materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van de traprenovatie, maar ook het uurloon van de plaatser moet mee in overweging worden genomen. We zetten in ieder geval graag alle voor- en nadelen van het zelf doen van traprenovatie even voor u op een rijtje.

Traprenovatie uitbesteden

We moeten er eerlijk over zijn, lang niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om zelf traprenovatie uit te voeren. Wanneer u zelf niet zo handig bent of wanneer u gewoon geen tijd heeft voor het uitvoeren van een traprenovatie zult u genoodzaakt zijn om een beroep te doen op een professioneel bedrijf. Zij zullen u twee kosten in rekening brengen. Enerzijds is er uiteraard de aankoopprijs van het materiaal, maar daarnaast is er ook nog het uurtarief van de plaatser in kwestie. Hoeveel deze precies bedraagt valt moeilijk te zeggen, niet in het minst omdat er zeer grote verschillen waar te nemen zijn tussen de diverse bedrijven. Een uurtarief van 30 euro is doorgaans een gunstig gemiddelde.

Zelf traprenovatie uitvoeren

Bent u wel handig en weet u perfect hoe een traprenovatie uit te voeren? In dat geval kunt u er toch voor kiezen om de werkzaamheden zelf uit te voeren. In een dergelijke situatie is het mogelijk om de benodigde materialen apart aan te kopen, maar u kunt ze ook aankopen door middel van speciale doe-het-zelf pakketten. Denk bij het zelf uitvoeren van traprenovatie ook eens aan vinyl. Deze trapbedekking wordt op voorhand op maat gemaakt en is zeer eenvoudig aan te brengen. Daarnaast ziet het er ook nog eens fantastisch uit en komt dit materiaal probleemloos tot haar recht in alle mogelijke interieurs.